Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Burden

Documentaire, 2016, 90 minuten
Burden
Deze documentaire belicht de hele carrière van performancekunstenaar Chris Burden, wiens eerste pogingen tot steeds gevaarlijkere stunts legendarisch waren.
De documentaire Burden is uitgebracht in 2016 en duurt 90 minuten. Deze documentaire is Provocerend.
HDUHD 4KHDRDOLBY VISIONDOLBY SURROUNDDOLBY ATMOS

Burden op Moviemeter

Score: 1,88 van de 5

Deze documentaire belicht de hele carrière van performancekunstenaar Chris Burden, wiens eerste pogingen tot steeds gevaarlijkere stunts legendarisch waren. Al meer dan 45 jaar heeft het werk van Chris Burden consistent ideeën uitgedaagd over de grenzen en de aard van de moderne kunst. Met zijn baanbrekende werken van de jaren 70 verdiende Burden een plaats in de kunstgeschiedenisboeken terwijl hij zelf nog maar begin twintig was. Maar naarmate de jaren 70 voorbij gingen werd Burden gedesillusioneerd door de verwachtingen en misvattingen op basis van zijn vroege werken en zo groeide de druk waardoor de lijn tussen zijn leven en zijn kunst wazig werd.

Burden op IMDB

Score: 6,9 van de 10

Burden is a movie starring Chris Burden, Marina Abramovic, and Vito Acconci. A probing portrait of Chris Burden, an artist who took creative expression to the limits and risked his life in the name of art.

Acteurs in Burden

Regisseurs

Audio en ondertiteling

Audio: Engels
Ondertiteling: Frans;Duits;Spaans;Nederlands;Engels

Meer zoals Burden

De score zoals deze bovenaan naast de titel staat vermeld, is gebaseerd op de gemiddelde score van Netflix, Moviemeter en IMDB en is een getal tussen de 0 en de 5.

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Eric Clapton - The 1970s Review
Aan de hand van anekdotische interviews en archiefbeelden van concerten onderzoekt deze documentaire de carrière van de legendarische gitarist uit de jaren 70.
Diana: The Woman Inside
Goede vrienden en experts geven een kijkje in het leven van prinses Diana, zoals haar hobby's, gevoel voor humor, en impact op de koninklijke familie.
Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet
Regisseur Torsten Hoffmann interviewt voorstanders en sceptici uit de cryptobranche en onderzoekt de fundamenten en mogelijkheden van cryptovaluta's en blockchains.
Dachau
Via interviews met overlevenden en familieleden van gevangenen schetst deze documentaire de wrede geschiedenis van het eerste nazi-concentratiekamp.
A Bigger Splash
Kunstenaar David Hockney speelt een schilder die zijn scheppingsdrang terugvindt na een emotionele scheiding in deze quasi-documentaire uit 1974.