Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Chasing Trane

Documentaire, 2016, 99 minuten
Chasing Trane
Door middel van interviews, inzichten en archiefbeelden laat deze documentaire zien hoe historische gebeurtenissen de muziek van John Coltrane hebben beïnvloed.
De documentaire Chasing Trane is uitgebracht in 2016 en duurt 99 minuten. Geschikt voor kijkers van 9 jaar en ouder.
HDUHD 4KHDRDOLBY VISIONDOLBY SURROUNDDOLBY ATMOS

Chasing Trane op Moviemeter

Score: 4 van de 5

Tenor- en sopraansaxofonist John Coltrane (1926-1967) is een legende, een begeesterend muzikant die met zijn onderzoekende en intense solo’s de jazz vernieuwde. In Chasing Trane vertellen onder anderen Sonny Rollins, Bill Clinton en de huidige stersaxofonist Kamasi Washington wat Coltrane zo bijzonder maakt, als muzikant en als mens. De documentaire, met bijdragen van Coltrane-biograaf Lewis Porter en criticus Ashley Kahn, volgt in grote lijnen zijn loopbaan, van beginneling in de bigband van Dizzy Gillespie (1949-1951) en de twee periodes bij trompettist Miles Davis (hij speelde in 1959 op de klassieke jazzplaat Kind of Blue) tot het oprichten van zijn eigen fameuze kwartet in 1961.

Chasing Trane op IMDB

Score: 7,6 van de 10

The film explores the global power and impact of the music of John Coltrane and reveals the passions, experiences and forces that shaped his life and revolutionary sounds.

Acteurs in Chasing Trane

Regisseur

Audio en ondertiteling

Audio: Engels
Ondertiteling: Spaans;Engels;Nederlands;Duits;Frans

Meer zoals Chasing Trane

De score zoals deze bovenaan naast de titel staat vermeld, is gebaseerd op de gemiddelde score van Netflix, Moviemeter en IMDB en is een getal tussen de 0 en de 5.

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich
Deze docuserie onderzoekt hoe zedendelinquent Jeffrey Epstein zijn rijkdom en macht aanwendde om misbruik te plegen. Gebaseerd op de verhalen van slachtoffers.
Ben Platt Live from Radio City Music Hall
Acteur Ben Platt slaat met volledige band en scherpe humor een zeer persoonlijk liedboek open op het podium – nummers van zijn debuutalbum 'Sing to Me Instead'.
Trial By Media
In deze true crime-docuserie worden enkele van de meest dramatische rechtszaken ooit onderzocht. De nadruk ligt op de invloed die de media hebben gehad op de uitspraken.
The Eddy
De eigenaar van een Parijse jazzclub laat zich in met gevaarlijke criminelen terwijl hij vecht om zijn bedrijf, zijn band en zijn tienerdochter te beschermen.
Mijn verhaal - Becoming
Volg voormalige first lady Michelle Obama in een intieme documentaire over haar leven, hoop en verbondenheid met anderen tijdens haar tournee met 'Becoming'.