Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Franca: Chaos and Creation

Documentaire, 2016, 79 minuten
Franca: Chaos and Creation
Een documentairemaker brengt het leven in beeld van zijn moeder, Franca Sozzani, de redacteur van de Italiaanse Vogue en een provocateur in de modewereld.
De documentaire Franca: Chaos and Creation is uitgebracht in 2016 en duurt 79 minuten. Geschikt voor kijkers van 9 jaar en ouder.
HDUHD 4KHDRDOLBY VISIONDOLBY SURROUNDDOLBY ATMOS

Franca: Chaos and Creation op Moviemeter

Regisseur Francesco Carrozzini creëert een intiem portret van zijn moeder, Franca Sozzani, de legendarische hoofdredactrice van het Italiaanse Vogue. Haar verbazingwekkende, maar vaak controversiële covers van tijdschriften waren soms belachelijk en dan weer subliem. Ze brak hiermee de regels, maar legde ook in de afgelopen 25 jaar de lat hoger voor mode, kunst en handel. Ze herdefinieerde occasioneel het concept van schoonheid. Carrozzini geeft ons een kijkje achter de schermen van zijn moeders creatieve proces en werpt ook een blik op haar kwetsbaarheden zowel in het verleden als het heden.

Franca: Chaos and Creation op IMDB

Score: 7,3 van de 10

Director Francesco Carrozzini creates an intimate portrait of his mother, Franca Sozzani, the legendary editor-in-chief of Italian Vogue. From the ridiculous to the sublime, her astonishing but often controversial magazine covers have not only broken the rules but have set the high bar for fashion, art and commerce over the past 25 years. From the legendary "Black Issue" and the "Plastic Surgery issue" Sozzani remains deeply committed to exploring subject matter off limits to most in order to shake up the status quo and occasionally redefine the concept of beauty. With interviews from Karl Lagerfeld, Bruce Weber, Baz Luhrmann, Courtney Love and many others, Carrozzini gives us a behind the scenes glimpse into his mother's creative process as well as peek into her vulnerabilities both past and present. Deeply insightful and often emotional this film is like a love letter from a son to his mother.

Acteur

Regisseur

Audio en ondertiteling

Audio: Engels
Ondertiteling: Frans;Duits;Spaans;Nederlands;Engels

Meer zoals Franca: Chaos and Creation

De score zoals deze bovenaan naast de titel staat vermeld, is gebaseerd op de gemiddelde score van Netflix, Moviemeter en IMDB en is een getal tussen de 0 en de 5.

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Eric Clapton - The 1970s Review
Aan de hand van anekdotische interviews en archiefbeelden van concerten onderzoekt deze documentaire de carrière van de legendarische gitarist uit de jaren 70.
Diana: The Woman Inside
Goede vrienden en experts geven een kijkje in het leven van prinses Diana, zoals haar hobby's, gevoel voor humor, en impact op de koninklijke familie.
Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet
Regisseur Torsten Hoffmann interviewt voorstanders en sceptici uit de cryptobranche en onderzoekt de fundamenten en mogelijkheden van cryptovaluta's en blockchains.
Dachau
Via interviews met overlevenden en familieleden van gevangenen schetst deze documentaire de wrede geschiedenis van het eerste nazi-concentratiekamp.
A Bigger Splash
Kunstenaar David Hockney speelt een schilder die zijn scheppingsdrang terugvindt na een emotionele scheiding in deze quasi-documentaire uit 1974.