Life, Animated

Documentaire, 2016, 91 minuten
Life, Animated
De peuter Owen stopt plotseling met spreken en legt geleidelijk weer contact met zijn familie en de wereld met behulp van de taal uit zijn favoriete Disneyfilms.
De documentaire Life, Animated is uitgebracht in 2016 en duurt 91 minuten. Deze film op basis van Ron Suskinds boek won de publieksprijs voor documentaires op het filmfestival van San Francisco. Deze documentaire is Inspirerend, Hartverwarmend, Ontroerend.
HDUHD 4KHDRDOLBY VISIONDOLBY SURROUNDDOLBY ATMOS

Life, Animated op Moviemeter

Score: 3,22 van de 5

Op driejarige leeftijd stopt de energieke babbelaar Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disney-films. De tekenfilms maken een weg vrij die lang als voorgoed gesloten werd beschouwd. Owen en de wereld rondom hem leren elkaar begrijpen. Met zijn uitgebreid arsenaal aan verhalen en dialogen maakt Owen zich klaar om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het leven voor hem in petto heeft.

Life, Animated op IMDB

Score: 7,5 van de 10

Owen Suskind was a boy of considerable promise, until he developed autism at the age of 3. As Owen withdrew into his silent state, his parents almost lost hope that he find some way to interact with his world in some meaningful way. However, that way was found through animated films, especially those of the Walt Disney Company, which provided Owen a way to understand the world through its stories to the point of creating his own. This film covers the life of Owen and how he manages to become as functional as possible with the help of Disney and his family to the point of having his own life. However, Owen soon learns as well that there is more to real life than what Disney can illustrate in animation even as his family prepares itself for an uncertain future with him.

Acteurs in Life, Animated

Regisseur

Audio en ondertiteling

Audio: Engels
Ondertiteling: Frans;Turks;Spaans;Nederlands;Engels

Meer zoals Life, Animated

De score zoals deze bovenaan naast de titel staat vermeld, is gebaseerd op de gemiddelde score van Netflix, Moviemeter en IMDB en is een getal tussen de 0 en de 5.

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Kaulitz & Kaulitz
Tweelingbroers en supersterren Tom en Bill Kaulitz geven een kijkje in hun privéleven in LA en Duitsland in deze grappige en intieme realityserie.
Black Barbie
Ontdek het onvertelde verhaal van de eerste zwarte Barbie en de cruciale rol die drie vooruitstrevende vrouwen bij Mattel speelden bij het maken van een pop die op hen leek.
Mysteries of the Terracotta Warriors
Duizenden terracottakrijgers bewaakten de graftombe van de eerste Chinese keizer. Dit is hun verhaal, verteld aan de hand van archeologisch bewijs en re-enactments.
Rafa Márquez: El Capitán
De Mexicaanse verdediger vertelt over zijn overwinningen en verliezen in de voetbalwereld en daarbuiten, en vertelt over zijn dromen, dwalingen en vastberadenheid.
Nelma Kodama: The Queen of Dirty Money
Nelma Kodama is weer op vrije voeten en vertelt wat haar aandeel is geweest als berucht valutahandelaar op de zwarte markt in een groot Braziliaans corruptieschandaal.