Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Mr. Dynamite: The Rise of James Brown

Documentaire, 2014, 119 minuten
Mr. Dynamite: The Rise of James Brown
Deze biografische documentaire toont de beginjaren en carrière van James Brown, die zich van een achtergelaten armoedig kind wist te ontwikkelen tot de Godfather of Soul.
Deze documentaire is Inspirerend

Mr. Dynamite: The Rise of James Brown op Moviemeter

Dat funk- en soulgod James Brown tijdens zijn gloriejaren in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw als de hardst werkende muzikant in de scene werd bestempeld, had hij onder meer te danken aan een moeilijke jeugd vol verwaarlozing en gebrek. Hij gebruikte die ellende, samen met z’n uitzonderlijke talent en doorzettingsvermogen, als brandstof. Deze documentaire laat in woord, beeld en muziek zien hoe James Brown uitgroeide tot een muzikant van formaat, middels archiefinterviews met de artiest zelf, recente interviews met zijn Famous Flames-bandleden en vooraanstaande muzikanten en producers. Hoe ontwikkelde Brown zijn muziek en imago? Wie was hij achter de schermen? En hoe kreeg de ster het voor elkaar om zelfs in de blanke muziekscene van de jaren zestig, in die tijd uiterst gescheiden van de zwarte, toch geaccepteerd te worden?

Mr. Dynamite: The Rise of James Brown op IMDB

A look at the music career of musician James Brown beginning with his first hit song, "Please, Please, Please," in 1956.

Acteur

Regisseur

Audio en ondertiteling

Audio: Engels
Ondertiteling: Frans;Turks;Spaans;Nederlands;Engels

Meer zoals Mr. Dynamite: The Rise of James Brown

De score zoals deze bovenaan naast de titel staat vermeld, is gebaseerd op de gemiddelde score van Netflix, Moviemeter en IMDB en is een getal tussen de 0 en de 5.

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Lucha. Jugando con lo imposible
Hockeyster Luciana Aymar, beter bekend als 'Lucha', deelt haar tumultueuze en triomfantelijke verhaal over hoe ze de beste ter wereld is geworden.
Michael Jackson: The Life of an Icon
Dit eerbetoon aan de King of Pop zit vol met nooit eerder vertoonde familiefilmpjes, zeldzame foto's en nieuwe interviews, en biedt een uniek kijkje achter de schermen.
Katy Perry: Part of Me
Popster Katy Perry wordt op en buiten het podium gefilmd in dit onthullende dagboek van haar California Dreams Tour, met onder andere haar optredens in Los Angeles.
Social Fabric
Kledingontwerper Kyle Ng neemt kijkers mee tijdens zijn interessante zoektochten om meer te weten te komen over streetwear en modetrends over de hele wereld.
The Horn
Volg het gevaarlijke werk van Air Zermatt, een zoek- en reddingsteam dat op de berg de Matterhorn in Zwitserland werkt.