Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Heb jij nog behoefte aan een televisieabonnement?

Televisie kijken volgens programmering: vroeger was het de normaalste zaak van de wereld, maar tegenwoordig begint dat concept ouderwets te worden. Veel mensen kijken wat ze willen wanneer ze het beste uitkomt. On-demand streamingsdiensten als Netflix voorzien daarin, tot op het punt waar menigeen zich kan afvragen: heb ik nog behoefte aan een televisieabonnement?

Meerwaarde van een televisieabonnement

Laten we vooropstellen dat er ook nog steeds veel plezier te beleven valt aan een tv abonnement. Je kijkt live naar belangrijke sportwedstrijden, zoals het Nederlands Elftal of de Olympische Spelen. Ook kan die ouderwetse structuur van de programmering juist voor bepaalde rustmomenten zorgen. Om acht uur klaar zitten voor het nieuws en het weerbericht, of Studio Sport om zeven uur op zondagavond. Veel televisieabonnementen bieden ook de mogelijk om de tv te pauzeren of programma’s waarbij je te laat inhaakt alsnog vanaf het begin te kijken. Het is daarom zeker te begrijpen dat een abonnement voor lineaire televisie voor veel mensen nog steeds meerwaarde heeft.

Besparing op de vaste lasten

Waarom zou je überhaupt je televisieabonnement de deur uit doen? Nou, omdat steeds meer mensen wel betalen voor een televisieabonnement, maar er nauwelijks gebruik van maken. En dan is het zonde van het geld. Het schrappen van je televisieabonnement kan dan een besparing opleveren op je vaste maandelijkse kosten. Dat geld kun je ook weer steken in een aanvullende streamingsdienst, zoals Videoland, Disney+ of Amazon Prime, waarbij je kunt kijken wat je wilt wanneer je wilt.

Online tv van televisieprovider

Dat neemt niet weg dat het best een beetje pijn kan doen om je televisieabonnement en daarmee je toegang tot ‘live’ televisie de deur uit te doen. Dat betekent echter niet dat er geen alternatieven zijn die je zou kunnen overwegen. Veel aanbieders van televisieabonnementen bieden goedkopere abonnementen aan voor digitale tv. Je kunt dan via de app van de provider alsnog naar tv zenders kijken. Met behulp van een app op je smart tv of een Google Chromecast kun je dan alsnog naar lineaire televisie kijken op je televisietoestel. Wel moet je ervan bewust zijn dat je dan niet kunt pauzeren of de uitzending vanaf het begin kijken als je te laat inhaakt. Voor het kijken naar sportwedstrijden kan dit echter een interessant alternatief zijn.

Streamingsdiensten als alternatief voor televisieabonnement

Er zijn ook streamingsdiensten die mogelijk als alternatief kunnen dienen voor je televisieabonnement. Zo is er NLZIET, een samenwerking tussen alle Nederlandse televisiezenders. Met deze app kun je alsnog live naar Nederlandse tv-zenders, themakanalen en regionale omroepen kijken. Ook kun je gebruik maken van restart en replay. Ook kun je on-demand kijken naar hele seizoenen van programma’s of series. Heb je enkel interesse in de content van de NPO, dan kun je een abonnement op NPO Plus overwegen. Daarmee kijk je (niet live) naar alle programma’s van de publieke omroep en kun je tot jaren terug uitzendingen terugkijken.

Als fervent Netflix-kijker kun je dus overwegen om ook cord-cutter te worden en je televisieabonnement op te geven als je er weinig tot geen gebruik van maakt. Overweeg wel goed waar je dan géén toegang meer tot hebt en of je bereid bent dat offer te maken. Onderzoek ook zeker de alternatieve mogelijkheden op het gebied van streaming als je twijfelt over het opgeven van je abonnement voor lineaire televisie.


Datum: 23 november 2021 00:00  |  OpNetflix.nl

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Anatomia zła
Een huurmoordenaar wordt voorwaardelijk vrijgelaten en vraagt een oneervol ontslagen militair om in zijn plaats een topman van de geheime dienst uit te schakelen.
Asansior za Pacienti
In de hoop dat ze elkaar kunnen helpen, zorgt een psychiater ervoor dat een suïcidale jongeman en een terminaal zieke vrouw elkaar ontmoeten.
Alissa
Luc breekt in het huis van zijn vader in en raakt betrokken bij een dubbele moord. Hij ontmoet een Litouwse vrouw die hem meesleurt in een nog grotere intrige.
Exploring The Snow - The Final Volume
In deze documentaire wordt een groep met een passie voor sneeuwscooters gevolgd naar Roemenië, Colorado en Zweden op zoek naar intens nieuwe landschappen.
Man About the House
Drie huurders bundelen hun krachten met de vrouw van de huisbaas in een strijd om hun huis te redden van een meedogenloze projectontwikkelaar.