Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Zo voorkom je gelddrama’s die je ziet in series en films

Financiële problemen zijn een veelvoorkomend onderwerp in series en films. Denk bijvoorbeeld aan Squid Game, de populaire Netflix-serie vorig jaar waarin een man zich vanwege geldproblemen genoodzaakt ziet deel te nemen aan een spel op leven en dood. Geldproblemen zijn een heel menselijk ding, waar veel mensen zich dan ook in herkennen. Omdat ze het zelf hebben meegemaakt, of omdat ze dit vrezen. Hoewel het goede drama in series en films oplevert, wil je financiële problemen in het echte leven graag voorkomen. Hoe doe je dat? Hieronder geven we drie tips als het gaat om het afsluiten van een lening.

Ga alleen in zee met erkende geldverstrekkers

Mensen die in elkaar worden geslagen of familieleden die worden bedreigd: op tv heeft het niet kunnen aflossen van schulden vaak flinke consequenties. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat de fictieve personages vaak geld lenen bij louche partijen, die hun eigen regels er op na houden. Wil je dergelijke situaties voorkomen? Sluit dan altijd een lening af bij een geldverstrekker die geregistreerd is bij de Autoriteit Financiële Markten. Zo weet je zeker dat de partij diverse wettelijke verplichtingen heeft jou te beschermen en duidelijke regels heeft als het gaat om jullie financiële overeenkomst. Van zowel jou als de geldverstrekker zijn de rechten en plichten vastgesteld, en het is duidelijk wat er gebeurt als een van de partijen zich hier niet aan houdt.

Goedkoop geld lenen door geldverstrekkers goed te vergelijken

Een van deze verplichtingen is bijvoorbeeld dat de geldverstrekker vooraf duidelijk moet maken wat de rente en voorwaarden zijn. Bij een doorlopend krediet kan de rente na verloop van tijd veranderen, maar bij een persoonlijke lening leg je de rente, looptijd en het maandbedrag vast. Doordat de rentes en voorwaarden openbaar inzichtelijk gemaakt moeten zijn, kun je verschillende partijen goed vergelijken. Zo voorkom je woekerrentes, en kun je goedkoop geld lenen.

Ga alleen verantwoorde financiële verplichtingen aan

Personages in series en films komen vaak in de problemen met het terugbetalen van hun schuld. Bij het afsluiten van een lening bij een erkende geldverstrekker zal de kans daarop een stuk kleiner zijn. Geldverstrekkers zijn verplicht je kredietwaardigheid te beoordelen. Een hogere schuld aangaan dan je logischerwijs kan terugbetalen (het restbedrag dat overblijft na aftrek van bepaalde vaste lasten van je inkomsten), is dan ook niet eenvoudig. Hierbij heeft de lener overigens ook wel een eigen verantwoordelijkheid. Weet je dat je binnenkort minder inkomsten hebt, of dat je vaste lasten zullen stijgen? Ga dan bij het afsluiten van een lening uit van je nieuwe (toekomstige) situatie.


Datum: 27 mei 2022 00:00  |  OpNetflix.nl

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Chip and Potato: Chip’s Holiday
Wanneer vallende kokosnoten iedereen de hele nacht wakker houden op vakantie, bedenken Chip en Pieper een plan om de familie aan een goede nachtrust te helpen!
Something Between
De kunst van acrobatisch paragliden wordt onderzocht door de ogen van talentvolle jonge piloten die vier maanden door Europa reizen om hun sport te beoefenen.
T'es pas bien là?
Krijg een inkijkje in het gevaarlijke leven van skiër Vivian Bruchez als hij spannende — en steile — avonturen beleeft met zijn vrienden.
Takuya
Deze korte documentaire is een liefdevol eerbetoon aan de populaire Japanse skateboarder Takuya Kirchmayr Nei.
The Amber Light
Deze gemoedelijke documentaire laat op verschillende plekken in Schotland zien hoe whiskey, muzikale tradities en sociaal drinken met elkaar zijn verbonden.