Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Sweeney!

Film, 1977, 97 minuten
Sweeney!

Sweeney! (1977): Een spannende Britse misdaadfilm

Sweeney! is een Britse misdaadfilm uit 1977, geregisseerd door David Wickes. De film volgt de avonturen van Jack Regan (gespeeld door John Thaw) en George Carter (gespeeld door Dennis Waterman), twee detectives van de Metropolitan Police in Londen.

De film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren '70 en is een echte klassieker in het misdaadgenre. Het verhaal draait om een groep criminelen die een overval plannen op een bank in Londen. Regan en Carter moeten alles op alles zetten om de overval te voorkomen en de criminelen te pakken.

De acteerprestaties van Thaw en Waterman zijn fantastisch en ze hebben een geweldige chemie samen. De film heeft ook een geweldige soundtrack, met nummers van onder andere Ian Dury and the Blockheads.

Als je houdt van spannende misdaadfilms, dan is Sweeney! zeker een aanrader. Het is een klassieker die nog steeds relevant is en die je niet mag missen!

Hoofdrolspelers in Sweeney!

"Sweeney!" is een Britse actiefilm uit 1977, geregisseerd door David Wickes. De film volgt de avonturen van Jack Regan en George Carter, twee detectives van de Metropolitan Police in Londen. John Thaw speelt de rol van Jack Regan, terwijl Dennis Waterman George Carter vertolkt. John Thaw was een bekende Britse acteur die vooral bekend stond om zijn rol als Inspector Morse in de gelijknamige televisieserie. Hij speelde ook in andere films en series zoals "The Sweeney" (1975-1978), "Goodnight Mister Tom" (1998) en "Kavanagh QC" (1995-2001). Dennis Waterman is ook een bekende Britse acteur die vooral bekend staat om zijn rollen in televisieseries zoals "The Sweeney" (1975-1978), "Minder" (1979-1994) en "New Tricks" (2003-2015). Hij heeft ook in verschillende films gespeeld, waaronder "Scars of Dracula" (1970) en "The Krays" (1990). "Sweeney!" was een populaire film in de jaren '70 en wordt nog steeds gewaardeerd door fans van het genre. De film wordt vaak geprezen om zijn realistische weergave van politiewerk en de sterke prestaties van Thaw en Waterman.

Feiten en geruchten rondom Sweeney!

Hieronder vind je een ongeordende HTML-lijst met vier interessante feiten, geruchten en roddels over de film "Sweeney!" uit 1977, geregisseerd door David Wickes:
  • De film was oorspronkelijk bedoeld als pilotaflevering voor een tv-serie, maar werd uiteindelijk uitgebracht als een op zichzelf staande film.
  • De rol van Jack Regan, gespeeld door John Thaw, was gebaseerd op de echte politie-inspecteur Tom Butler.
  • De film werd geproduceerd door Euston Films, die ook verantwoordelijk waren voor andere populaire Britse tv-series zoals "The Sweeney" en "Minder".
  • Er wordt gezegd dat de titel van de film is afgeleid van het Cockney-rhyming-slang-woord "Sweeney Todd", wat betekent "politie".
De film Sweeney! is uitgebracht in 1977 en duurt 97 minuten. Geschikt voor 16 jaar en ouder. Deze film is Meeslepend.
HDUHD 4KHDRDOLBY VISIONDOLBY SURROUNDDOLBY ATMOS

Acteurs in Sweeney!

Regisseur

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Chor Nikal Ke Bhaga
Een stewardess en haar vriend moeten een partij diamanten stelen om een oude schuld af te lossen, maar het plan loopt uit op chaos wanneer het vliegtuig wordt gekaapt.
The Beguines
De eenzame, 15-jarige Helena mist haar overleden moeder en wordt door de voormalige minnares van haar steenrijke vader in een onfrisse relatie gemanoeuvreerd.
Johnny
Na een gerechtelijke uitspraak moet een ex-crimineel aan het werk in een hospice waar hij een sympathieke priester ontmoet die zijn leven verandert.
Furies
In deze prequel van 'Furie' besluiten drie woedende vrouwen om een einde te maken aan een sinister misdaadsyndicaat dat de straten van Saigon in de jaren 90 onveilig maakte.
Don't Let Go
Als rechercheur Jack Radcliff een telefoontje krijgt van zijn overleden nichtje, leidt dit tot een race tegen de klok om te voorkomen dat ze wordt vermoord.