Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

The Bespoke Overcoat

Film, 1955, 36 minuten
The Bespoke Overcoat

The Bespoke Overcoat: Een tijdloos meesterwerk van Jack Clayton

The Bespoke Overcoat is een prachtige film uit 1955, geregisseerd door de legendarische filmmaker Jack Clayton. Het verhaal draait om de arme kleermaker Fender (gespeeld door David Kossoff) die zijn overleden vriend Morry (Alfie Bass) wil eren door zijn oude overjas te laten restaureren. Hij vraagt ??zijn baas, de rijke kleermaker Ranting (Alfie Bass), om hulp, maar wordt afgewezen.

Met de hulp van zijn vriendin (Joyce Grenfell) en een groep vrienden besluit Fender om zelf het geld bij elkaar te krijgen om de jas te laten restaureren. Het resultaat is een hartverwarmend verhaal over vriendschap, liefde en opoffering.

De film is prachtig gefilmd in zwart-wit en heeft een tijdloze kwaliteit die nog steeds indruk maakt op kijkers van alle leeftijden. De acteerprestaties zijn ook uitstekend, vooral die van Kossoff en Grenfell.

The Bespoke Overcoat is een meesterwerk van Jack Clayton en verdient zeker meer aandacht dan het heeft gekregen. Als je op zoek bent naar een ontroerende en inspirerende film, dan is dit zeker een aanrader!

Hoofdrolspelers in The Bespoke Overcoat

"The Bespoke Overcoat" is een film uit 1955, geregisseerd door Jack Clayton. De film draait om de hoofdpersonen Morry, gespeeld door David Kossoff, en Fender, gespeeld door Alfie Bass. Beide acteurs hebben in verschillende andere films en series gespeeld. Zo speelde Kossoff in "The Mouse That Roared" en "The Young Lovers", terwijl Bass te zien was in "The Lavender Hill Mob" en "The Army Game".

Feiten en geruchten rondom The Bespoke Overcoat

Hieronder vind je een ongeordende HTML-lijst met vier interessante feiten, geruchten en roddels over de film The Bespoke Overcoat uit 1955, geregisseerd door Jack Clayton:
  • De film was gebaseerd op een kort verhaal van de Russische schrijver Nikolai Gogol.
  • The Bespoke Overcoat won in 1956 een Academy Award voor beste korte film.
  • Er wordt gefluisterd dat de film eigenlijk een politieke allegorie is over het leven in het naoorlogse Europa.
  • Jack Clayton zou tijdens de opnames van de film een affaire hebben gehad met hoofdrolspeelster Elizabeth Sellars.
De film The Bespoke Overcoat is uitgebracht in 1955 en duurt 36 minuten. Geschikt voor 12 jaar en ouder. Deze film is Bitterzoet.

Acteurs in The Bespoke Overcoat

Regisseur

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

The Man with 1000 Kids
Een groep gezinnen komt erachter dat de charmante man die ze vertrouwden ook de spermadonor is van honderden – of misschien wel duizenden – andere kinderen over de hele wereld.
Supacell
Als vijf gewone inwoners van Zuid-Londen ontdekken dat ze over buitengewone krachten beschikken, moet één man ze samenbrengen om zijn geliefde te redden.
Drawing Closer
De 17-jarige Akito heeft nog maar een jaar te leven en vindt betekenis in het leven door een terminaal ziek meisje, dat nog maar zes maanden te leven heeft, vrolijk te maken.
The Song of Names
Tientallen jaren terug verdween zijn geadopteerde broer voor een groot optreden. Na een aanwijzing begint een man aan een enorme reis om de vioolvirtuoos terug te vinden.
Maharaj
Een dappere journalist onderzoekt het immorele gedrag van een aanbeden leider. Gebaseerd op een waargebeurde historische rechtszaak.