Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

The Colditz Story

Film, 1955, 97 minuten
The Colditz Story

The Colditz Story: Een klassieke oorlogsfilm

The Colditz Story is een film uit 1955, geregisseerd door Guy Hamilton. De film vertelt het verhaal van geallieerde krijgsgevangenen die vastzitten in het beruchte kasteel Colditz tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De film is gebaseerd op het boek "The Colditz Story" van P.R. Reid, die zelf een krijgsgevangene was in Colditz. De film volgt de pogingen van de gevangenen om te ontsnappen uit het kasteel, dat bekend stond als een ontsnappingsproof gevangenis.

De cast bestaat uit enkele grote namen uit die tijd, waaronder John Mills, Eric Portman en Christopher Rhodes. De acteerprestaties zijn indrukwekkend en dragen bij aan de spanning en emotie van de film.

The Colditz Story is een klassieke oorlogsfilm die nog steeds relevant is vandaag de dag. Het toont de moed en vastberadenheid van krijgsgevangenen die vastbesloten waren om te ontsnappen en terug te keren naar hun thuislanden. Als je op zoek bent naar een spannende en emotionele film, dan is The Colditz Story zeker een aanrader.

Hoofdrolspelers in The Colditz Story

The Colditz Story is een klassieke oorlogsfilm uit 1955, geregisseerd door Guy Hamilton. De film volgt de avonturen van enkele gevangenen die vastzitten in het beruchte Colditz Castle tijdens de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrollen worden vertolkt door John Mills, Eric Portman en Christopher Rhodes. John Mills speelt de rol van Pat Reid, een Britse luitenant die vastzit in Colditz Castle. Mills was een gevierde acteur in zijn tijd en verscheen in talloze films, waaronder Great Expectations (1946) en Ryan's Daughter (1970). Eric Portman speelt de rol van Oberst Eggers, de Duitse commandant van het kasteel. Portman was een veelgevraagd acteur in de jaren '40 en '50 en verscheen in films als 49th Parallel (1941) en The Ruling Class (1972). Christopher Rhodes speelt de rol van kapitein George Brent, een medegevangene van Pat Reid. Rhodes was vooral bekend om zijn werk op televisie, waar hij verscheen in series als The Avengers en Doctor Who. Hoewel The Colditz Story al meer dan 65 jaar oud is, blijft het een geliefde film onder liefhebbers van oorlogsfilms. De prestaties van Mills, Portman en Rhodes dragen bij aan de tijdloze aantrekkingskracht van deze klassieker.

Feiten en geruchten rondom The Colditz Story

Hieronder vind je een ongeordende HTML-lijst met vier interessante feiten, geruchten en roddels over de film The Colditz Story uit 1955, geregisseerd door Guy Hamilton:
  • De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontsnapping van Britse krijgsgevangenen uit het kasteel Colditz tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • The Colditz Story was de eerste film die werd gefilmd op locatie in het kasteel Colditz zelf.
  • Er wordt gezegd dat acteur Richard Attenborough tijdens het filmen van een scène waarin hij uit een raam springt, zijn enkel brak. Hij bleef echter doorgaan met filmen en voltooide de scène voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht.
  • De film werd genomineerd voor een BAFTA Award voor Beste Britse Film in 1956.
De film The Colditz Story is uitgebracht in 1955 en duurt 97 minuten. Geschikt voor 9 jaar en ouder.
HDUHD 4KHDRDOLBY VISIONDOLBY SURROUNDDOLBY ATMOS

Acteurs in The Colditz Story

Regisseur

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Our Living World
Deze prachtige natuurserie, verteld door Cate Blanchett, onderzoekt de intelligentie, vindingrijkheid en onderlinge verbondenheid van het leven op onze planeet.
Stolen
Een jonge vrouw uit de Sámi-gemeenschap in Zweden spoort een moordenaar op om een persoonlijke rekening te vereffenen in dit drama dat geïnspireerd is op ware gebeurtenissen.
Amar Singh Chamkila
De scherpe lyrics van een nederige zanger uit Punjab veroorzaken een mix van roem en verbolgenheid. Hij worstelt met zijn grote succes en genadeloze kritiek, tot zijn plotse dood.
Baby Reindeer
Wanneer een berooide comedian uit medelijden met een kwetsbare vrouw flirt, ontketent dit een verstikkende obsessie die het leven van beiden dreigt te verwoesten.
Scoop
Dit fictionele drama is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en laat zien hoe de vrouwen van Newsnight het beruchte interview met prins Andrew voor elkaar kregen.