Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Twilight

Film, 2008, 121 minuten, 7.507.487 beoordelingen
Twilight

Twilight: Een romantisch vampierenverhaal

Twilight is een romantische fantasyfilm uit 2008, geregisseerd door Catherine Hardwicke. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephenie Meyer en vertelt het verhaal van de 17-jarige Bella Swan (gespeeld door Kristen Stewart) die verliefd wordt op de mysterieuze Edward Cullen (gespeeld door Robert Pattinson).

Edward blijkt een vampier te zijn en Bella raakt verwikkeld in een gevaarlijke wereld van vampiers en weerwolven. De film was een groot succes en leidde tot vier vervolgfilms.

De chemie tussen Stewart en Pattinson was onmiskenbaar en hun relatie in de film werd al snel een favoriet onder fans. Het visuele aspect van de film was ook indrukwekkend, met prachtige locaties en speciale effecten.

Twilight heeft een hele generatie fans geïnspireerd om meer te lezen over vampieren en fantasy. Als je nog niet bekend bent met deze film, is het zeker de moeite waard om hem te bekijken!

Hoofdrolspelers in Twilight

Twilight, de film die in 2008 werd geregisseerd door Catherine Hardwicke, introduceerde ons aan een aantal getalenteerde acteurs die sindsdien hun stempel hebben gedrukt op de filmindustrie. De hoofdrolspelers waren Kristen Stewart als Bella Swan en Robert Pattinson als Edward Cullen. Beiden hebben sinds Twilight veel succesvolle rollen gespeeld. Zo speelde Stewart in films als Snow White and the Huntsman en Still Alice, terwijl Pattinson te zien was in Remember Me en The Lighthouse. Taylor Lautner, die Jacob Black speelde in Twilight, heeft ook zijn carrière voortgezet met rollen in films als Abduction en Grown Ups 2. Het is duidelijk dat deze acteurs niet alleen bekend zijn geworden door hun rollen in Twilight, maar ook door hun talent en harde werk.

Feiten en geruchten rondom Twilight

Hier zijn vier interessante feiten, geruchten en roddels over de film Twilight uit 2008, geregisseerd door Catherine Hardwicke:
  • De rol van Edward Cullen werd bijna gegeven aan acteur Henry Cavill, maar uiteindelijk ging de rol naar Robert Pattinson.
  • De scène waarin Bella Swan (gespeeld door Kristen Stewart) en Edward Cullen voor het eerst elkaar ontmoeten in de biologieklas, werd opgenomen in een echte school in Oregon. De school kreeg later veel bezoekers die de locatie wilden zien.
  • Er was veel controverse rondom de casting van Kristen Stewart als Bella Swan, omdat ze niet hetzelfde uiterlijk had als het personage in de boeken. Schrijfster Stephenie Meyer was echter blij met de keuze en vond dat Stewart perfect was voor de rol.
  • De film bracht wereldwijd meer dan $400 miljoen op en was daarmee een enorm succes. Het leidde tot vier vervolgfilms die allemaal ook succesvol waren.
De film Twilight is uitgebracht in 2008 en duurt 121 minuten. Deze film, gebaseerd op een boek, heeft Kristen Stewart en Robert Pattinson in de hoofdrol en opende op nummer 1. Geschikt voor kijkers van 12 jaar en ouder.Deze film is Romantisch, Spannend.
12 jaar en ouder Bevat geweld
HDUHD 4KHDRDOLBY VISIONDOLBY SURROUNDDOLBY ATMOS

Twilight op Moviemeter

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

Twilight op IMDB

Score: 5,2 van de 10

Twilight is a movie starring Kristen Stewart, Robert Pattinson, and Billy Burke. Bella Swan moves to Forks and encounters Edward Cullen, a gorgeous boy with a secret.

Acteurs in Twilight

Regisseur

Audio en ondertiteling

Audio: Frans;Engels
Ondertiteling: Nederlands;Frans

Meer zoals Twilight

De score zoals deze bovenaan naast de titel staat vermeld, is gebaseerd op de gemiddelde score van Netflix, Moviemeter en IMDB en is een getal tussen de 0 en de 5.

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier
Deze bewerking van Wes Anderson van dit verhaal van Roald Dahl gaat over een rijke man die een buitengewone vaardigheid onder de knie probeert te krijgen om te kunnen valsspelen.
Banlieusards 2
De broers Traoré hebben moeite om de vicieuze cirkel van verraad, wraak en geweld te doorbreken en blijven vechten voor een betere toekomst in een louche buitenwijk van Parijs.
Znachor
Een ooit gerespecteerde chirurg die zijn gezin en geheugen is kwijtgeraakt, krijgt een kans op verlossing wanneer hij weer contact legt met iemand uit zijn vergeten verleden.
Song of the Bandits
In het wetteloze land Gando zijn woeste bandieten bereid tot het uiterste te gaan om voor hun kostbare thuisland en dierbaren te vechten, zelfs als het op leven of dood is.
How To Deal With a Heartbreak
De toekomst van haar twee beste vriendinnen ziet er rooskleurig uit. Maar Ma Fé zelf is blut en heeft geen inspiratie vlak voor de strakke deadline van haar boek.