Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Valley Uprising

Reel Rock 9
Documentaire, 2014, 98 minuten
Valley Uprising
Deze documentaire overloopt 50 jaar bergbeklimmen in de Yosemite-vallei en brengt het ontstaan en de groei van een rebelse tegencultuur in kaart.
De documentaire Valley Uprising is uitgebracht in 2014 en duurt 98 minuten. Geschikt voor kijkers van 12 jaar en ouder. Deze documentaire is Meeslepend.
HDUHD 4KHDRDOLBY VISIONDOLBY SURROUNDDOLBY ATMOS

Valley Uprising op Moviemeter

Documentaire die de ontwikkeling en de hoofdrolspelers van de zestigjarige klimgeschiedenis in Yosemite Valley beschrijft. Vanaf de jaren vijftig groeide Yosemite Park uit tot het mekka van rotsklimmen. Voor de beatniks en outlaws uit die brave tijd vormde deze plek een enorme aantrekkingskracht voor het bereiken van de ultieme vorm van vrijheid. Vooral in de jaren daarna werd dit natuurpark het Woodstock voor rebelse avonturiers die met nul budget hun kampementen opsloegen om vandaaruit het rotsklimmen naar een steeds hoger niveau te tillen. En nog steeds komt een nieuwe generatie vrijgevochten klimmers naar de steile rotsen van Yosemite om de grenzen te verleggen tot en met het angstaanjagende ‘free soloing’ (zonder touwen en met blote handen) en ‘speed climbing’ aan toe.

Valley Uprising op IMDB

Score: 8,2 van de 10

In the shady campgrounds of Yosemite valley, climbers carved out a counterculture lifestyle of dumpster-diving and wild parties that clashed with the conservative values of the National Park Service. And up on the walls, generation after generation has pushed the limits of climbing, vying amongst each other for supremacy on Yosemite's cliffs. "Valley Uprising" is the riveting, unforgettable tale of this bold rock climbing tradition in Yosemite National Park: half a century of struggle against the laws of gravity -- and the laws of the land.

Trailer

Audio en ondertiteling

Audio: Engels;Engels - Audiodescriptie
Ondertiteling: Frans;Duits;Nederlands;Engels

Meer zoals Valley Uprising

De score zoals deze bovenaan naast de titel staat vermeld, is gebaseerd op de gemiddelde score van Netflix, Moviemeter en IMDB en is een getal tussen de 0 en de 5.

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Who Killed Malcolm X?
Tientallen jaren na de moord op de Afro-Amerikaanse leider Malcolm X begint een activist aan een complexe missie om de waarheid uit naam van gerechtigheid te vinden.
The Pharmacist
Na de tragische dood van zijn zoon gaat een apotheker in Louisiana tot het uiterste om de ongebreidelde corruptie achter de opiatencrisis bloot te leggen.
Miss Americana
In deze verhelderende documentaire omarmt Taylor Swift haar rol als songwriter, artieste en vrouw die de kracht van haar stem ten volle gebruikt.
Night on Earth: Shot in the Dark
Dit kijkje achter de schermen toont hoe cameraploegen uit de hele wereld klommen, doken en de kou trotseerden om de nachtelijke beelden van deze documentaire te filmen.
Night on Earth
De nieuwe technologie achter deze natuurserie onthult het verborgen nachtleven van de wezens op deze wereld, van jagende leeuwen tot vliegende vleermuizen.