Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

Your Excellency

Film, 2019, 120 minuten
Your Excellency

Your Excellency: Een komedie die de Nigeriaanse filmindustrie verandert

Your Excellency is een Nigeriaanse komedie uit 2019, geregisseerd door Funke Akindele-Bello. De film volgt de avonturen van Amadi (Falz), een politicus die zichzelf als president wil verkiezen. Hij heeft geen politieke ervaring, maar hij heeft wel een grote dosis optimisme en een onverzadigbare ambitie. Met de hulp van zijn vriendin (Chigul) en zijn campagneleider (Deyemi Okanlawon) probeert hij de verkiezingen te winnen.

Your Excellency is een hilarische komedie met veel actie en avontuur. De film is gevuld met grappige situaties en personages, waardoor het publiek vaak in lachen uitbarst. De film bevat ook een aantal serieuze momenten, waarin Amadi's idealisme wordt getest door de harde realiteit van de Nigeriaanse politiek. Uiteindelijk leert hij dat je soms compromissen moet sluiten om je doel te bereiken.

Your Excellency is meer dan alleen een komedie. Het is ook een belangrijke stap vooruit voor de Nigeriaanse filmindustrie. De film toont aan dat er ruimte is voor originele verhalen die afkomstig zijn uit Afrika. Het biedt ook een unieke kijk op Nigeriaanse politiek, waardoor het publiek meer begrip krijgt voor de complexiteit van het land. Your Excellency is daarom een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in Afrikaanse cinema.

Hoofdrolspelers in Your Excellency

Your Excellency is een Nigeriaanse film uit 2019 met een sterrencast. De hoofdpersonen in de film zijn Funke Akindele, Falz, Ini Edo, Kate Henshaw en Chioma Akpotha. Deze acteurs hebben allemaal hun eigen unieke stijl en talenten die de film tot leven brengen.

Funke Akindele speelt de rol van Chief Oladipupo, een ambitieuze politicus die probeert om gekozen te worden als gouverneur. Ze heeft eerder in verschillende films en series gespeeld, waaronder Jenifa's Diary, Omo Ghetto: The Saga en Industreet. Falz speelt de rol van Chief Oladipupo's campagne manager. Hij is bekend van films zoals New Money, Chief Daddy en Merry Men 2: The Real Yoruba Demons.

Ini Edo speelt de rol van Chief Oladipupo's vrouw, Mrs. Oladipupo. Ze heeft eerder in verschillende films gespeeld, waaronder Last Flight to Abuja, Weekend Getaway en Mr & Mrs. Kate Henshaw speelt de rol van Chief Oladipupo's moeder. Ze is bekend van films zoals King of Boys, The Wedding Party 2 en Oloibiri. Chioma Akpotha speelt de rol van Chief Oladipupo's zus. Ze heeft eerder in verschillende films gespeeld, waaronder A Trip to Jamaica, Banana Island Ghost en The Women.

Your Excellency is een must-see voor iedereen die houdt van Nigeriaanse films met sterrencast. De acteurs brengen hun personages tot leven met hun unieke stijlen en talenten. Als je meer wilt weten over de hoofdpersonen in Your Excellency of andere films waarin ze hebben gespeeld, neem dan eens een kijkje op IMDb!

Awards en nominaties Your Excellency

Your Excellency, de Nigeriaanse film uit 2019, heeft een aantal prijzen en nominaties gewonnen. De film werd genomineerd voor de Beste Filmprijs op de Africa Magic Viewers Choice Awards (AMVCA) in 2020. Het won ook de Beste Komedieprijs op de Africa International Film Festival (AFRIFF) in 2019.

De film werd ook genomineerd voor de Beste Filmprijs op de Nollywood Movies Awards (NMA) in 2020. Daarnaast werd het genomineerd voor de Beste Komediefilm op de Nigerian Entertainment Awards (NEA) in 2020.

Your Excellency won ook een aantal prijzen op internationale filmfestivals. Het won de Beste Komediefilmprijs op het Zanzibar International Film Festival (ZIFF) in 2019 en de Beste Komediefilmprijs op het African International Film Festival (AFRIFF) in 2019.

De film werd ook genomineerd voor een aantal andere prijzen, waaronder de Beste Komediefilmprijs op het African Movie Academy Awards (AMAA) in 2020 en de Beste Komediefilmprijs op het Nollywood Movies Awards (NMA) in 2020.

In samenvatting heeft Your Excellency een aantal prijzen en nominaties gewonnen, waaronder een nominatie voor de Beste Filmprijs op de Africa Magic Viewers Choice Awards (AMVCA) in 2020, een winst van de Beste Komedieprijs op de Africa International Film Festival (AFRIFF) in 2019, een nominatie voor de Beste Filmprijs op de Nollywood Movies Awards (NMA) in 2020, een winst van de Beste Komediefilmprijs op het Zanzibar International Film Festival (ZIFF) in 2019, een winst van de Beste Komediefilmprijs op het African International Film Festival (AFRIFF) in 2019, een nominatie voor de Beste Komediefilmprijs op het African Movie Academy Awards (AMAA) in 2020 en een nominatie voor de Beste Komediefilmprijs op het Nollywood Movies Awards (NMA) in 2020.

Feiten en geruchten rondom Your Excellency

  • Your Excellency is de eerste Nigeriaanse film die in de VS is uitgebracht.
  • De film werd geproduceerd door een van de meest invloedrijke producenten in Nigeria, Kunle Afolayan.
  • De film heeft veel bekende Nigeriaanse acteurs, waaronder Funke Akindele, Ramsey Nouah en Richard Mofe-Damijo.
  • Your Excellency is een komedie met een politiek tintje, waarin de hoofdrolspeler probeert president van Nigeria te worden.
  • Er wordt gezegd dat Your Excellency de meest succesvolle Nigeriaanse film ooit is geweest, met meer dan 10 miljoen dollar aan inkomsten wereldwijd.
De film Your Excellency is uitgebracht in 2019 en duurt 120 minuten. Geschikt voor 6 jaar en ouder. Your Excellency is op Netflix beschikbaar in Ultra HD / 4K kwaliteit mits je daarvoor het juiste Netflix abonnement hebt.
HDUHD 4KHDRDOLBY VISIONDOLBY SURROUNDDOLBY ATMOS

Your Excellency op IMDB

Score: 6,5 van de 10

The movie entails generally on the west African country Nigeria which is about conducting an election for the 13th Democratic president of the country. It entails about the happenings in the country's political sector and the country at large during the general elections.

Acteurs in Your Excellency

Regisseur

De score zoals deze bovenaan naast de titel staat vermeld, is gebaseerd op de gemiddelde score van Netflix, Moviemeter en IMDB en is een getal tussen de 0 en de 5.

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Partners in Crime (Philippines Movie)
A pair of partners-turned-rivals compete to interview the richest man in the Philippines, only to find themselves at the scene of a baffling crime.
Labyu With An Accent
A heartbroken businesswoman gets a dancer to pose as her rich boyfriend so her family will get off her back about reuniting with her cheating ex-fiancé.
Still Time
In deze dramedy over tijdreizen wil een workaholic die altijd haast heeft, dat het leven langzamer gaat als hij elke paar uur een jaar vooruitspringt.
Bert Kreischer: Razzle Dazzle
Bert vertelt zo schaamteloos — en zonder shirt — als altijd over scheten, gepest worden door zijn kinderen en het explosieve einde van het familie-uitje naar een ontsnappingskamer.
Yeh Jawaani Hai Deewani
Spontaniteit is het leukste in het leven voor twee zorgeloze twintigers die voor belangrijke beslissingen staan ... maar ouder worden belet hun niet om plezier te maken.