Was je misschien op zoek naar Movies-Net.com voor Netflix USA?

The Shawshank Redemption

Sueño de fuga
Film, 1994, 142 minuten, 13.447.801 beoordelingen
The Shawshank Redemption
De van moord beschuldigde eerzame bankier Andy Dufresne begint een nieuw leven in de Shawshank-gevangenis en vormt een hechte band met oudere medegevangene Red.
De film The Shawshank Redemption is uitgebracht in 1994 en duurt 142 minuten. Morgan Freeman en Tim Robbins leveren prachtige acteerprestaties in dit emotionele gevangenisdrama dat zeven Oscars won. Geschikt voor 12 jaar en ouder. Deze film is Inspirerend, Ontroerend.
12 jaar en ouder Bevat geweld Bevat grof taalgebruik
HDUHD 4KHDRDOLBY VISIONDOLBY SURROUNDDOLBY ATMOS

The Shawshank Redemption op Moviemeter

Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam 'Red' heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

The Shawshank Redemption op IMDB

Score: 9 van de 10

Two imprisoned men bond over a number of years, finding solace and eventual redemption through acts of common decency.

Acteurs in The Shawshank Redemption

Regisseur

Audio en ondertiteling

Audio: Engels [Origineel]
Ondertiteling: Engels;Nederlands

Meer zoals The Shawshank Redemption

De score zoals deze bovenaan naast de titel staat vermeld, is gebaseerd op de gemiddelde score van Netflix, Moviemeter en IMDB en is een getal tussen de 0 en de 5.

Nieuwe releases per e-mail?

Ontvang elke week een e-mail met alle nieuwe films en series die Netflix in die week heeft uitgebracht.

Klik hier om je gratis aan te melden.

Maharaj
Een dappere journalist onderzoekt het immorele gedrag van een aanbeden leider. Gebaseerd op een waargebeurde historische rechtszaak.
An Air So Pure
Twee vrienden verbouwen een vakantiehuis tot een resort voor excentrieke klanten en gewonde soldaten, maar worden geconfronteerd met absurditeit en surrealistisch geweld.
Kleks Academy
Een schijnbaar normaal meisje zoekt haar vermiste vader en accepteert een uitnodiging om naar de magische universiteit van de excentrieke professor Kleks te gaan.
Nelma Kodama: The Queen of Dirty Money
Nelma Kodama is weer op vrije voeten en vertelt wat haar aandeel is geweest als berucht valutahandelaar op de zwarte markt in een groot Braziliaans corruptieschandaal.
How to Rob a Bank
In deze documentaire over waargebeurde misdaad pleegt een charmante rebel in Seattle in de jaren 90 een ongekend aantal bankovervallen die zo uit een actiefilm lijken te komen.